Seasons in the sun

Denna helg har det  varit fart i, umgåts med mycket vänner och familj. Allt började i fredags efter jobbet då jag och David åkte ut till ikano för att kika på lite maskeradsaker och gå till bolaget. Sluta med att vi kom där ifrån med massa öl och ett varsit golfset. Våran plan för kvällen hade nämligen blivit en golftävling med barngolf-set i konsert&kongressparken.
Men först blev det en öl på Mörners med Johan Nicke och en till i väntan på att David skulle komma.
David kom och sagt-o-gjort vi tog våran golfrunda. 9 hål spelades och jag gick ur matchen som vinnare efter att ropat "fore" innan min väl slagna slag på ca 5-15 meter. (plastklubbor mot plastboll flyger inte så bra :-P)
Hem till mig och drack lite mer öl för att sedan bege oss ner till Platens där vi dansade väldigt mycket och hade roligt.
Burger King och köpa ett XXL Nightmeal efter platens stängde och hem till för att att äta och se på Dharma&Greg.



Lördagen kom och det skulle bli dags för fest. Var hemma och fixade och trixade med bord, städning osv. osv.
Kvällen närmade sig och folket dök upp sakta men säkert och alla var utkläda. Själv var jag "V" från filmen "V för Vendetta", en underbar film. Vi hade allt från Edward Siccorhand, Pirat till Zombie-doktor och kondom.
Mycket presenter och lite twistdans och väldigt mycket öl. Sen framåt 12 tiden begav vi oss ner till Platens och jag hade fixat så vi alla gick före i kön ner till Platens. Där nere vandra vi omkring och drack öl i sugrör, shotade, skrämde en del människor och några tyckte inte om att vi fick så mycket uppmärksamhet att de ville bråka med oss. Men inget bråk bröt ut utan vi fick ha kul ändå. Vet inte när jag kom hem men jag hade ståt med Marcus och Louise utomhus och pratat ett bra tag iallafall.



Vaknade upp på söndag och gick ut i vardagsrummet, suckade och gick och la mig igen.
Gabriel kom förbi med mat och hämtade sina kläder han lämnat hos mig. Började sen plocka lite och senare blev det en 2 timmars fika med Kulla och David. De hängde med tillbaka och hjälpte till att städa lite hos mig.
Under eftermiddagen sen kom familjen förbi för att fira, mor&far, Bror, Syster och hennes man och deras barn och min brors barn. de åkte ungefär vid 18.30. Städa lite till och sen kom Nicke, Kim och David förbi och så umgicks vi och spelade sällskapspelet "När och fjärran".

Idag har jag jobbat om man kan kalla det för så, satt jour med 3 andra bland annat min bror och kim. Vi såg på filmer och spelade kort. Sen nu under kvällen gick jag hem till Niclas för att äta lite mat och se på en konstig film med honom och kim. Har varit skönt, bara slappa ikväll. Och nu så nalkas det säng känner jag.


Kvällens återfunna låt: Terry Jacks - Seasons in the sun (Ala 70 tal)
"Goodbye my friend it's hard to die
When all the birds are singing in the sky
Now that the spring is in the air
Pretty girls are everywhere
Think of me and I'll be there
"


Patrik

Klart man ställer upp!

Idag slutade jag jobba kl 07.40 efter en natt i Hultsfred. Hem sova en timma, gick och fikade med Ferra, Trulle o Tobbe sen direkt där ifrån till Plaza för att käka lunch med Kulla o Nicke. När jag satt och drack kaffe ringde min butikschef på Phone House och undra om jag kunde hoppa in och jobba en liten stund så han kunde få gå och äta mat, klart jag ställde upp på det. Man ska inte beehöva jobba 9.30-20 utan lunch bara för personalen är sjuk. Inte alls sugen på detta men här står jag, har vart här en timma nu och han lyckades äntligen slita sig och är påväg att köpa mat nu.

Sen blir det hem och så får vi se vad kvällen erbjuder. Är ledig imorgon också så det är gött.
Kanske hitta på något med Nicke ikväll, vi får se..


Lörag då smäller det, ser verkligen fram emot det. Kommer nog bli lyckat tror jag. Hoppas det iallafall..
Nae men det blir nog lyckat och vi kommer nog ha kul, lite oväntat och inte som alla andra fester..


You can always count on me for one last beer..
Patrik

looking on she sings a song..

Nattens filosof tog över och jag kom tänka på utsende och åsikter.
Varför tror folk att man har vissa åsikter för man ser ut på ett viss sätt, är det pga rädsla må tro? rädsla för att man själv inte vågar eller själv är rädd för folk som är annorlunda än en själv?

Bara för att vissa människor har snaggat hår (som jag själv har) betyder intedet att de är främlingsfientliga, eller att en människa har svarta kläder på sig så är dom onte deep-rockers eller syntare eller folk som bara tycker synd om sig själv.

Man kan ju klä sig på ett sätt eller olika och tycka olika saker som är tvät emot det "normala" för den människan.
Jag själv har mina åsikter och lyssnar på allt ifrån 50-tal till punk till hårdrock o metal till RnB.. Men jag själv klär mig som jag känner för, gå omkring med t-shirtar med budskap som "die brat die" till skjorta o slips. Och den skillnaden som de flesta eller snarare de mesta inte inser är att "brat" är en stil att bete sig idiotiskt o tro  att man är bättre än andra medana skjorta och slips är en väl dressat  man.

som det klassiska ordspråket går; "döm inte en person av skalet utan det som finns under!"

Livet är inte alltid som man tror eller vill, utan det kan bli så som du vill om du bara vågar chansa o se förändringar.
Om du bara accepterar nuet och ser vad hos dig du behöver förändra. För världen ändrar inget åt dig utan det får du själv se tillatt fixa för världens skull, för din skull så länge det gynnar andra.



The future is now, the past is gone forever..
Patrik

ITs heavy its on my mind, you say you feel just fine

Ahh goda tider rullar genom mitt huvud som en gammal 9mm projektor pga låten Crazy som bandet The Kooks har gjort en underbar cover på. 4 dagar innan nyår 07/08 så åkte jag och 2 polare på spontan roadtrip upp till våra vänner som jobbade uppe i Sälen. dagen efter vi bestämde det så for vi iväg på kvällen efter våra jobb och hamnade i vår väns stuga kl 4 på morgonen övertrött och dana, hade ingen sovplats så det var bara lägga sig på det hårda golvet och sova några timmar. Det var snowboard ner for backarna, några bättre än andra. Det var afterski och utgång och fester med personalen där uppe. Sen tidigt på nyårsmorgonen satte vi oss i bilen igen 2 dagar efter vi kommit upp för att bege oss hem till Linköping igen. En Soluppgång runt 6 tiden på morgonen i Sälen är vacker när man sitter där framme och är nästan vaken och bakfull med föraren Och lyssnar på The Kooks - Crazy och ser solen stiga upp mellan bergen och himlen är i alla möjliga färger. Mycket vackert..

vackert?


Och om 1h är det dags att börja jobba. Ska ner till Hultsfred och sova på Hotell Hulinge, dålig frukost kommer vänta på morgonen och en hemfärd innan man slutar 07:43 eller något liknande. Så gött hela morgondagen ledig och ledig på fredag. Underbart sen blir det en lång lång helg, men det är bara gilla läget. Lönen dyker ju upp så småning om för mödan, bara 8 dagar kvar ;)





Calm down dearest..
Patrik

Just like the sun light up the earth you light up my life..

Trött efter en hård helg.. Länge sedan det blev så hårt faktiskt..
Men men dagen har spenderats på jobbet då jag har haft jour från kl 8 - 16.30. Sjukt utråkad blev jag..
Och imorgon så blir det Kalmar fram o tbx, 12.36-20.09 eller något liknande slutar jag.

Nu nalkas sängen iallafall då det har blivit jätte lite sömn för min del hela helgen.
Ska bli gött min underbara säng, du och jag, sängen.. ;)

Idag är jag för trött för några djupa funderingar om livet och allt som hör till så det får bli en annan dag.
Nnu kan jag endas berätta att jag ska bege mig till min älskarina, min säng..



Let us sleep deep and dream about the wonderful life that will come to us soon..
Patrik

One love one heart let us get together and feel alright

Jag har tänkt återigen lite allmänt om livet.

En sak som är helt underbart igentligen men även komiskt på något sätt är hur personer med olika bakgruder, som lever sitt liv på olika sätt, har olika värderingar om saker och ting och tycker att man ska göra saker på ett viss sätt igentligen kan vara så bra vänner. Helt enkelt för att de andra accepterar att den personen tycker o tänker så. Man accepterar varandras sätt och kanske det kan vara så att man vill umgås med de personerna pga. att de gör som man igentligen själv vill göra men kanske inte vågar, så att genom vara i närheten så kan man känna att man är delaktig i det hela.

Och när man träffar någon så vill man oftas veta allt som går om personen. Eller hur? Men man både vill och villa absolut inte veta något om tidigare förhållanden, Något jag tror är pga svartsjuka och att man vill ha någon slags kontroll eller veta vad man tävlar emot. Även fast det är något gamalt bortblåst förhållande så vill vi människor av ren vinnarinstinkt göra detta till ett bättre förhållande en vad det tidigare var, vi vill inom oss vara bäst!

Intresant hur vi kan vara funtade ibland. Men våra idéer och galenskap är på något sätt ganska charmigt. Det är trots allt såna olika saker och hur vi hanterar dem som ger oss våra personligheter, våra egenskaper att hantera situationer som avgör hur andra tänker o tycker om oss, vi är ju trots allt bara människor, och alla har någon charm i sin personlighet.

Nej, det var det för idag nu är det dags att åka iväg och jobba, sova i Vimmerby inatt.



Let me forgive your past if you forgive mine..
Patrik 


How do we know we are on the right path to fullfill our destiny?

Söndag, eller snarare natten till måndag och officiellt den första höstdagen den 1:a september.
Höst, vad ska man säga? Nackdelen är att den sköna sommaren är över om vi inte får en sensommar vilket inte är så troligt och uteserveringarna börjar stämga. Och fördelen är att man får börja ha lite tjockare tröjor och jackor, gå omkring och små frysa lite innan man kommer in i värmen vilket jag tycker kan vara lite mysigt. Och det går inte ta fel på att hösten/våren ser folk bättre ut klädmässigt..

Helgen är över och den har varit fartfylld. Mycket festande hos Robben, kräftskiva hos mig och pokerkväll med familjen.
Idag har jag bara tagit igen mig, lämnade lägenheten några timmar för att fika och umgås med Tobbe. Sen har jag bara sett lite olika filmer som Wedding Daze, Mamma Mia och några avsnitt av Generation Kill.
Om ni har Canal+ så rekomenderar jag att ni börjar följa serien Generation Kill som precis startar med Alexander Skarsgård som har en av huvudrollerna, det är en serie baserad på en bok om marinsoldater i Irak när kriget började. Riktigt bra serie! Och filmen Mamma Mia var riktigt bra också, hade hört mycket gott om den och det stämde också.
Och att Meryl Streep kunde sjunga så bra var lite otippat!

Veckan som kommer består mycket av jobb, sover i vimmerby mellan tisdag till onsdag och fredag till lördag och i Kalmar söndag till måndag. Ledig på torsdag då det eventuellt blir finbesök från Västervik. Och imorgon blir det att köra ett pass på 11 timmar och 50 minuter, åker till västervik har 1h rast, upp till Lkpg har 1h rast, västervik har 1h rast och sen upp till lkpg och har 1h rast och slutar 22.36. yey..

Nu blir det väl för mig att försöka bli trött, har en lång vecka framför mig och uppbokad på min lediga tid.
Även dags för att påbörja mitt nya liv, det vill säga mindre festande till och börja med. Absolut inte gå ut om jag jobbar dagen efter även om jag börjar sent på kvällen. Dags att börja träna lite och försöka inte äta ute så mycket som jag gör i dagsläget. Nya rutiner och en bättre hälsa. Det är väl aldrig försent!



I was in your arms, Thinking I belonged there ..
Patrik