Tankarna har flutit på ikväll..

Kom hem för ca 40 minuter sen. Sluööe ha sovit i Hultsfred inatt men när jag kom dit så hade tkl gått hem så jag kom inte åt nyckeln till det obemannade hotellet där vi sover. Suck.. Ringde trakkontoret och berätta läget, de skulle försöka få tag på den som jobbade och sedan återkomma. De ringde tillbaka efter ca 5 minuter och berätta att de inte fick fram vem som jobbade, så de skulle ringa taxi till mi ifrån Vimmerby. Efter att ha ståt ute i kylan o blåsten i ca 50 minuter så kom taxin. Hem till Linköping, gick till kontoret direkt och skrev rapport och övertidslapp medan det fortfarande var färsk och jag jobbar inte förns på onsdag igen. Varje dag på jobbet är olikt den andra, spänande..

Satt på bussen mot Hultsfred och funderade lite. Allt krigande med Palestina och Israel, kom o tänka på krig och tro.

Tro, jätte bra att den finns. Folk känner att de får en vägledning, ett stöd, en slags axel o luta sig emot när det är tufft och man inte vet vem man ska vända sig till. Jätte bra att det finns.

Krig, maktgalna ledare som vill åt mer makt, rikedom, respekt. Idiotiskt!

Nackdelen med krig är också att de tar stöd av religion, alla säger i sina tal att gud är på deras sida, att de är dom goda, de andra är de onda etc etc. Att ta en sån sak som är "fint/bra" för människor för att skapa förtryck, krig och orättvisa är bara helt enkelt en ond sak.
För i tiden fick folk inte tro på vad de ville, detta gällde alla sidor av olika religioner. Den som var nytänkare eller helt enkelt trodde på någon annan gud blev straffad. Alla hade sin gud, den sanna guden. Alla andras gudar var vanhedrande mot deras egna religion. 
Senaste stora "religionskriget" var nog Usama Bin Ladin´s attentat mor USA den 11/9 då han sa att de var onda, att Al quaida skulle utföra den som enligt koranen var ett heligt krig. Men koranens "regler" som gäller vid heligt krig är "inga kvinnor o barn, man får inte attackera motståndarens "borg" eller byar." det ska ske på öppet fält mellan de som krigar.
Och vad gör Al quaida? De kapar ett plan och flyger in dessa i bla 2 av världens då högsta byggnader. De går till attack mot "borgen" & kvinnor o barn dog. Hycklare?

Det jag vill ha sagt är alltså att jag tycker det är idiotiskt att använda en sån sak som religion som är meningsfullt och hjälper folk när de behöver stöd o trygghet, till att döda folk, förtrycka människor, ge de orättvisor. Detta händer överallt i världen, varje dag. Religion har tyvärr alltid används av de starka för att förtrycka de "svaga" i alla tider, det görs idag och kommer troligtvis att göras resten av framtiden på jorden. Sorgligt..



Nej nu är det säng dags..


Goodbye papa it's hard to die when all the birds are singin' in the air..
Patrik

 

Nytt år, nya möjligheter

Det var ett tag jag skrev nu, mycket har hänt, vi har klätt gran, bakad lussekatter o pepparkakor, firat jul, festat på juldagen med julbordsknytkalas, första turen Malmö-Storlie med Utmanartået där jag jobbar i Restaurangvagnen, och i tisdags så körde vi roadtrip jag, calmy, emma, stefan,Lina, Sebbe o Jennifer upp till Sälen för o hälsa på Stoffe, Lina, Robben, Tobbe o Trulle. Även Nisse o Eve var det tänkt men hörde o såg typ inget från dem tyvärr.

Blev lite festande när vi kom upp på kvällen där, på nyår så tog vi en promenad efter att ha vaknat vid 11 snåret och drack sen kaffe hos erika o stoffe på fjällbagarn innan vi gick till afterski den som var tänkt hitta vi inget ledigt bord så vi gick till Gustav grill o bar istället på afterski där vi hittade bord o stolar till alla. Var ett bra band där också, en irländare som sjöng, mycket irlänsk musik men väldigt schyst. Vi försökte få igång de andra lite men de var ganska torra. Efter de var klara så kom de o tackade oss för vi hade hållt igång. Trevliga människor. Sen var det långbord med tacos, skålar o sång. Forsatte som en vanlig fest med dans o fylla. Sen vid 12slaget så gick vi till baken o drack skumpa o kolla fyrverkerier, tillbaka o forsatte festa o bastade. Sjukt trevligt.

Imorse så var vi alla trötta, Trulle kom förbi o han, jag o Steffe drog till Högfjället o köpte baugetter till alla. Tillbaka o slöa i stugan sen mat o satte oss i bilen kl 18 cirkus för att roadtripa hem, Lisen som var uppe innan oss åkte med oss hem.
Satt o prata om allt möjligt i bilen, höll på o köra på massa rådjur, kom på en skräckfilms idé om arga rådjur som tar över alla gps:er och lurar in folk i skogen för att mörda dem. (Ja vi var alla lite smått trötta) och kom hem tilll lägenheten nu vid halv 2. Ganska pigg konstigt no men ska nog lägga mig nu o försöka sova.


Gott nytt år till er alla från mig alla.. By the way så är mitt nyårslöft att ha roligt, vad blev erat?


We chose the way to our own destiny..
Patrik