illusionen om gud, en flaska vin senare kl 02:26

Ett tag sen jag skrev nu, har inte orkat filosoferat på ett tag. Men nu har jag samlat kraft att orka tänka igen.

Håller på o läsa en Bok nu av Richard Dawkins som heter "illusionen om gud" där av dagens text!

Dagens tanke handar lite allmänt om religion, lite för o nackdelar med det + lite klockrena citat osv.
(Kan vara stötande för känsliga läsare)

Det första är att Jesus föddes av Maria, en judisk kvinna som lyckades med det första o ända jungfrufödsel i historien, enligt dokument skrivna av okända respektive kända personer i gamla testamentet bl.a några av lärjungarna. Det är också komiskt att man har hittat dokument av dem som det kan skillja 60-300 år imellan.  och vad var snittåldern på den tiden? typ 45år.. 

Men hur som helst så var Jesus jude, och detta var grunden för kristendom? Hur tänkte de då? Vi bildar en religion om en snubbe med en annan religion, det är en bra idé!? Aja..

Det sägs att Maria var oskuld, o att kung salomo fick reda på att Jesus skulle krossa honom o ville därför göra sig av med honom kortfattat. Men är det ingen som funderat över sannolikheten att Maria var otrogen mot Davido Maria o kungen låg med varandra o hon blev gravid med hans barn, hoppades på en framtid tillsammans som drottning men han neka henne o hon flydde med David (hette han va?) o gömde sig undan kungen för att han fick reda på att hon var gravid med hans barn så han ville röja Jesus ur vägen för att inte han skulle bli konung.?

Snubben är snickare i några år o får helt plötsligt för sig att predika inför 12 random snubbar med olika yrken som aldrig har möt varandra tidigare o lyckades vara på samma ställe samtidigt o de blir "frälsta" o följer honom överallt!?
(o jag tror faktiskt på att han träffade o skapade familj med Maria-Magdalena, hur ser det annars ut med en snubbe som umgås dag o natt iprincip med 12 snubbar? I dagsläget hade de flesta tänkt att han var Gay, det var ju inte så ovanligt på den tiden trots allt, följ historien många år tillbaka till Bla. Alexander den Store så förekom det sig att män ofta höll på med varandra o dessutom öppet inför andra.)

Jesus blev rikskänd sen för att ge lite mat åt massa människor o gå över en bäck..
Eller det där med att han gick på vatten, ärligt.. Snubben som såg det måste ju vart en snubbe som vakta får o somnat av opiumet han hittat o rökt  o nyvaken o hög såg han Jesus skutta omkring på vattnets yta som i själva mverket var en sten i en bäck han hoppade på för att inte blötta ner sina sandaler.

Och hur stor är chansen att  när han skulle korsfästas så inte nog med att bära den förbannade korset, bli piskad och uppspikad på det av romarna, dom tvinga på honom en rosenbuske på huvudet också? Skärpning, de var sadistiska romarna men inte så sadistiska. Inte ens Vikingarna var det på den tiden, de gjorde slut på lidandet direkt vare sig engelskmännen eller fransoserna ville. men inte tvingades de bära en rosenbuske på huvudet innan de dog. Dramatisering av en text må jag säga.

Religion, gudar.. Världen o troende människor har gjort ett skämt av dem..
-Vi startar ett krig!
-Varför då?
-ehhh..
-???
-För det är Guds/Jesus/Allahs/Mohammeds vilja!

Oja.. Det var nog det dem ville när de sprang omkring o skapade världen eller ville göra folk mer kärleksfulla mot varandra pga att folk betede sig så förbannat ialla mot varandra, kul o se att världen har förändrats något på 2000 år! Oja..

Vi tar en snabb igenomgång om texten om gud från gamla testamentet, enligt texten där så visar det sig att gud ä en av de obehagligste figur någonsing i den första thrillernsom någonsin har skrivits, pga att han var:
-avudsjuk o stolt över det
-en småsint, orättvis, hårdhjärtad maktmänniska
-hämdlsten, blodtörstig, kvinnohatare
-homofob
-sjukdomsspridande, storhetsvansinnig översittare
Snubben gjode så syskon tog kål på varandra, och brände en snubbes skörd, mörda hans familj, brände hans hem o hängde honom i hans egna äpleträd för att testa hur troende han var. Snälla någon, måste en människa vara så grym? Han liknar mer Hitler i sitt sätt en en gud som folk ska lita på o känna trygghet för.. suck..

religion kan vara väldigt farligt, ta ex USA. George Bush senior sade en gång på frågan "om usa:s ateister var lika goda medborgare och patrioter som alla troende?" Hans svar på detta var:
"Nej, jag tycker inte att ateister bör anses vara medborgare och inte heller bör de anses vara patrioter. Detta är en nation under gud!" Om vi testar o byta ut ordet ateist mot svart, jude, muslim eller till o med kristen så ser vi vilken farlig mening det blev.
Hur hotade ateister runt om i världen måste känna sig o inte våga offentligöra att de är det. Människor dödar för att folk tror på en trenighet om gud i dess olika namn, trenigheten är Kristendom, Judendom o Islam. Alla tror på samma sak med olika namn o små saker som skiljer dem åt. Folk dödar icke troende för att det är det rätta för dem.. Helt plötsligt så har det fått ett "Ut ur fängelsekort" då eller? För vad jag har för mig så är det 5:e budordet "Du skall icke dräpa". Ojdå, tydligen inte läst på bibeln så bra!?
 
Det mest komiska med allt detta är att gamla- o Nya testamentet säger emot sig själv så mycket. Alla olika evangelium man har hittat har allt från 60-300 år daterad skillnad på sig. (Alltså man har redovisat hur gamla dokumenten, paperna är) Och att det är känt att man nyligen hittade de så kallade dödahavsrullarna men kyrkan har fortfarande inte 100% redovisat o visat allmänheten vad som står i dem. Man har valt ut vissa stycken. Känns som kyrkan är mer ett storföretag än en grupp som ska finnas för att ge stöd åt männsikor.

Och om man kan något om koranen så kan vi prata om det heliga kriget, Det heliga kriget ska ske på ett öppet fält med trupper från olika religioner som slåss mot varandra  och man får absolut inte attackera motsåndarens boning eller oskyldiga. Samt så är det heliga kriget en form av Jihad. Vilket endast får användas som försvar, ALDRIG som anfall. Vilket jag också tycker är ganska komiskt då Usama Bin Laden utfärdade ett heligt krig mot USA och anföll bl.a World Trade center och dödade hundratals oskyldiga. minst.. Vart löd du koranen nu Usama?

Ahh Som ni kanske förstår vid detta fall så är jag Ateist, jag har alltid varit också. Tycker dock det är väldigt intressant med Historia o Religion då dessa går hand i hand o förklarar väldigt mycket varför människor har gjort som de gjort igenom alla tider o skyller det på religion men de motstrider det de gjort med vad som står i deras heliga skrift.

Men DOCK så är religion bra om det utövas med måttlig mängd och inom rättvisans ramar. Det är ruktansvärt bra för människor i sorg, som behöver stöd eller vägvisning i livet. Som inte har någon att vända sig mot eller bara vill känna att de inte är ensamna. Då tycker jag att det är helt underbart att det finns, för dem..

För att avsluta detta inlägg som blev ganska lång med mina tankar som plötsligt flött på så vill jag ge ett citat från författaren Robert M. Pirsig som jag tycker passar in ganska bra:
"När en person lider av vanföreställningar kallas det mentalsjukdom. När många personer lider av en vanföreställning kallas det religion"


And I find it kind of funny, I find it kind of sad, The dreams in which I'm dying are the best I've ever had..
Patrik


PS. Detta blir en fin text för FRA att gå igenom..

PS2. Ursäkta för stavfel osv. exhalterad när jag skriver om något jag gillar o diskutera kan i farten påverka stavningen


Kommentarer
Postat av: Madeleine

tycker det låter rätt bittert =)

Postat av: Packe

sanningen kan va bitter ibland.. :P

2009-03-23 @ 10:39:56
URL: http://pmt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback